Raging Rocco – VW Scirocco SR Super Rocket

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pertama kali bertemu Scirocco SR Super Rocket, jelas membuang tanggapan pada sebuah kereta yg biasa dilihat. Apa yang anda lihat adalah salah satu daripada 2 jentera terpantas VW yang dihasilkan di SR Super Rocket Malaysia dan mereka tidak kisah pada sebarang kos. Kit yang dipasang memberikan gaya ala Eropah. Pastinyer ramai yang akan menoleh untuk meneliti. Sayap belakang mewah itu bukan sekadar kosmetik dan hanya yang berani seperti Along akan meletakkannyer disitu.

Dilengkapi sistem gabungan penggantungan Accuair dan Bilstein, jentera ini meluncur di jalan raya dengan ketinggian minimum. Walaupun penggantungan udara lebih biasa di luar negara, ia masih menjadi perkara yang jarang berlaku di pasaran Malaysia. Ia adalah cara yang jauh lebih berkesan untuk mencapai ketinggian perjalanan yang sangat rendah.

Rim WORK yang dibaluti tayar Advan Neova melengkapi luaran dan tak mustahil pada suatu masa nanti jentera ini akan dilihat di atas litar.

Oleh kerana luaran telah ditangani dengan jelas, sudah tiba masanya untuk mengalihkan perhatian kita kepada kuasa dan prestasi. Scirocco standard dan enjin TSI 2.0Lnya lebih daripada cukup untuk kebanyakan orang tetapi yang satu ini, oh ho ho, tidak. Pemilik melangkaui buku peraturan dan beralih kepada yang lebih berkuasa. Turbocharger APR Tahap 3 memberi daya kuasa kepada enjin. Turbin yang lebih besar menuntut lebih banyak pengambilan udara dan kit APR telah dipasang . Sistem ekzos F1 melengkapkan talaan. Sekarang kereta itu mempunyai oomph yang sepadan dengan penampilannya.

Bahagian dalaman tidak ketingglan mendapat sentuhan magis mereka. Tempat duduk OMP menjadi pilihan untuk keselesaan pemandu. Gear CF menggantikan yang standard serta peralihan paddle shift pada stereng memudahkan penukaran gear dengan cepat. Meter Defi Boost tersedia di papan pemuka supaya mudah melakukan pemantauan .

Spesifikasi

Kereta : VW Scirocco

Enjin : 2.0 TSI, APR Stage 3 GTX Turbocharge Kit, Intake by APR,  Fi Exhaust

Brek : Scirocco R

Suspensi & Cesi : Accuair & Bilstein

Rim & Tayar : WORK Wheel & Yokohama Advan Neova

Dalaman : Alcantara, Carbon, OMP Seat & Harness, Boost Meter Defi, Paddle Shift Carbon, Gear Knob Carbon, Sunroof, Dynaaudio

Luaran : Bodywork & GT wing By SR SUPER ROCKET MALAYSIA, Side Mirror Carbon, Front Lip Carbon, Side Skirt Carbon

Bengkel & Tuner : SR SUPER ROCKET, Dubwerkz, Eurowerk, APR

Galeri :

Share.

About Author

Leave A Reply